[ERROR]

Wolwevershaven te Dordrecht

Het project Wolwevershaven is ook typisch een voorbeeld van een project uitgevoerd door EPM Projecten B.V. Bij dit werk had de opdrachtgever een probleem, duidelijker, een vochtprobleem. Zoals de naam al doet vermoeden is het pand, monumentaal, gelegen aan een haven, in de historische binnenstad van Dordrecht. Bij tijden staat het water in de haven zo hoog dat dit over de kade de kelder inloopt. Nadat het water dan weer gezakt was in de haven bleef het water nog een tijd lang in de kelder waardoor deze niet gebruikt kon worden.

De vraag was: "Hoe kunnen we dit oplossen?". Wij als EPM Projecten B.V. hebben ons hierin verdiept en zijn met een plan gekomen om de ijsselstenen uit de kelder te verwijderen en de onderliggende, slecht doorlatende, grond te ontgraven. Hiervoor in de plaats brengen we een schelpen pakket terug, waarin een infiltratiekrat is verwerkt. Schelpen hebben een vochtopnemende eigenschap waardoor water tijdelijk geborgen wordt, ook heeft het totale pakket een poreuze structuur waardoor weer ruimte ontstaat voor water. Omdat water de weg van de minste weerstand kiest hebben wij ervoor gekozen om ook een infiltratiekrat op te nemen in het schelpenpakket. Dit met een tweeledige functie: Het bufferen van water en het vervolgens infiltreren in de bodem echter ook het afvoeren naar twee gekoppelde pompputten. Wanneer het teveel water is om op te slaan, of snel af te voeren, in het schelpenpakket en de infiltratiekratten, wordt het doormiddel van 2 pompen weggepompt naar de hemelwaterriolering. Het schelpenpakket en de infiltratiekratten hebben wij ingepakt en een waterdoorlatend doek om vervuiling van het pakket te voorkomen. Op het doek hebben wij een laag zand aangebracht, waarop we, als afwerking van het geheel, prachtige 17e eeuwse plavuizen hebben aangebracht.

Heeft u ook een probleem? Wij denken graag met u mee voor de juiste oplossing. EPM Projecten B.V. "waar ontzorgen de standaard is"! 

EPM Projecten B.V.

EPM Projecten B.V. staat voor volledige ontzorging van uw project. Het volledige pakket aan bouw- en woonrijp werkzaamheden kunt u bij EPM Projecten B.V. neerleggen, zodat u hiernaar geen omkijken meer heeft zodat u zich volledig kunt richten op de overige werkzaamheden die uw aandacht vragen.

Onze gegevens

EPM Projecten B.V.
Lindtsedijk 88f
3336 LE Zwijndrecht
Zuid Holland
Telefoon: +31(0)78 - 6 45 40 35
E-mail: info@epmprojecten.nl
Kvk: 75037890
BTW: NL860117443B01
Sluit venster